„Jabuka“ razdora: Predstavnici Zelenskog besni na „Epl“ zbog Krima

© Flickr / AndyEpl
Epl - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Predstavništvo“ predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog na Krimu uputilo je žalbe američkoj kompaniji „Epl“, koja je u aplikaciji „Vreme“ obeležila Krim kao rusku teritoriju.

„Predstavništvo predsednika Ukrajine u autonomnoj Republici Krim reaguje na događaje koji se odnose na pogrešno obeležavanje Krima ili na odnose stranih kompanija sa kompanijama zemlje-okupatora na Krimu. U vezi sa pomenutim događajima uputili smo odgovarajuće zahteve AFP-u i ’Epl inksu‘“, navodi se u saopštenju predstavništva Ukrajine na zvaničnom profilu na Fejsbuku.

Ruska zastava na Krimu  - Sputnik Srbija
Kako će Evropa gledati na Krim za dve decenije

Nakon sastanka sa predstavnicom „Epla“ u Rusiji Darjom Jermonilom šef Komiteta za bezbednost i borbu protiv korupcije pri Državnoj dumi Vasilij Piskarev saopštio je da je američka kompanija uklonila grešku u aplikaciji „Vreme“ — Krim se sada prikazuje kao deo Rusije.

Pre toga na aplikaciji nije prikazivano kojoj državi pripadaju krimski gradovi.

Ukrajinska ambasada u SAD je nakon toga apelovala na rukovodstvo „Epla“ da u svojim aplikacijama koriguje oznake gde se Krim obeležava kao ruska teritorija.

Krim je postao ruski region posle referenduma održanog u martu 2014. godine, na kojem se ogromna većina građana Krima i Sevastopolja izjasnila za ujedinjenje sa Rusijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala