Ukrajinska delegacija prekinula govor predstavnika Rusije u UN

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ujedinjenih nacija u Ženevi
Zgrada Ujedinjenih nacija u Ženevi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska delegacija pokušala je da prekine govor ruskog predstavnika na forumu o pitanjima manjina Ujedinjenih nacija (UN) u Ženevi, izjavio je za Sputnjik poslanik Državne dume Rusija sa Krima Ruslan Balbek.

Prema njegovim rečima, tokom izveštaja, na prvi pogled odrasli ljudi su vrištali, lupali nogama, udarali pesnicama o sto, a neki su bili čak spremni da započnu tuču“. Takvo ponašanje ukrajinske delegacije prekinulo je govor ruske strane, objasnio je parlamentarac.

„Nemoguće je poverovati da su ovakvi varvarski ispadi mogući u centru Stare Evrope – Ženevi, gradu u kome se potpisuju velike humanitarne konvencije“, primetio je poslanik.

Balbek smatra da je ukrajinska delegacija formirana „ne od diplomata, već od onih koji su bacali kamenje i mahali lancima ispred policije na Majdanu“.

Balbek je rekao da ukrajinska delegacija na forumu pokazuje „divljaštvo i prezir“ prema demokratskim vrednostima, od kojih je glavna sloboda izražavanja.

Dvadeseti Forum o pitanjima manjima koji se održava pod pokroviteljstvom Saveta UN za ljudska prava počelo je u Ženevi 28. novembra i trajaće dva dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala