Tužilaštvo zatražilo od VBA i BIA da ispitaju poslovanje „Krušika“

Pratite nas
Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od Vojnobezbednosne agencije i Bezbednosno-informativne agencije da ispita poslovanje „Krušika“ sa privatnim trgovcima oružjem, potvrđeno je Radio-televiziji Srbije.

Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, povodom javno iznetih tvrdnji o privilegovanju određenog broj pravnih lica u privatnom vlasništvu, a u vezi sa kupovinom i prodajom naoružanja i vojne opreme fabrike „Krušik“ iz Valjeva, Tužilaštvo je uputilo BIA i VBA 18. novembra, potvrđeno je RTS-u.

U procesu trgovine oružjem, osim državnog preduzeća Jugoimport SDPR, oružje od „Krušika“ otkupljuju i dalje izvoze brojni privatni trgovci.

Pojedini mediji pisali su da je rukovodstvo „Krušika“ omogućavalo privatnim trgovcima da otkupe oružje po nižim cenama u odnosu na cene koje su važile sa državno preduzeće Jugoimort SDPR. Predstavnici države su to demantovali.

Na povlašćeni položaj privatnih trgovaca oružjem ukazivao je Aleksandar Obradović, koji je radio kao IT stručnjak u Krušiku, a koji je uhapšen u septembru ove godine. Trenutno se nalazi u kućnom pritvoru u Valjevu.

Javnost je o „Krušiku“ počela da raspravlja u novembru prošle godine. Tada je BIRN objavio da tekst i dokument u kojem firma GIM od Krušika traži da 8. i 9. maja 2017. godine omogući ulazak u fabriku radi pregleda robe trima osobama — Goranu Todoroviću, Branku Stefanoviću i Mirku Manojloviću. Od tada kreće i rasprava o vezama Branka Stefanovića i firme GIM.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala