Nesrećan remi Partizana u Hagu i kraj "evropske bajke" /foto/

© EVA PLEVIERTakuma Asano u akciji
Takuma Asano u akciji  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crno-beli su remizirali sa AZ Alkmarom rezultatom 2:2, iako su dva minuta pre kraja meča imali dva gola prednosti i igrača više, čime je ugašena nada o nastavku „evropske bajke“.

Domaćin je imao kontrolu na početku, imao loptu u nogama, ali ta inicijativa je prošla bez prilika i bez uzbuđenja, preneo je Javni servis.

Partizan je prvu pravu priliku iskoristio. Natho je poslao sjajnu loptu, Asano maestralno primio i smestio je u mrežu u 16. minutu. Alkmar je krenuo agresivnije u napad, ali je usledio još jedan hladan tuš posle 11 minuta.

Greška u odbrani, koju su iznudili fudbaleri Partizana odličnim presingom, lopta je došla do Zdjelara, on je odmah dodao Sumi, a momak iz Gvineje uvećao je prednost crno-belih.

U nastavku se AZ potpuno otvorio, što je Partizanu donelo nekoliko lepih kontranapada i prilika.

Sadik i Suma su nekoliko prilika upropastili, uglavnom birajući lošija rešenja (da sami završe napad). Do kraja meča Boadu je dobio drugi žuti karton zbog simuliranja.

© AP Photo / EVA PLEVIERBojan Ostojić u akciji
Nesrećan remi Partizana u Hagu i kraj evropske bajke /foto/ - Sputnik Srbija
Bojan Ostojić u akciji

Dakle, Partizan je vodio 2:0, imao je igrača više i situaciju u svojim rukama. A onda je usledilo „pomračenje“ koje je trajalo četiri minuta.

U 88. minutu, duga lopta pred golom Partizana, Drujf je zakačio glavom, uhvatio nespremnog Stojkovića, i smanjio na 1:2.

Drugi minut sudijske nadoknade, ponovo Drujf na pravom mestu u pravo vreme. Ubacivanje sa strane, Drujf je šutirao i matirao Stojkovića.

U drugom meču grupe Astana je savladala Mančester junajted sa 2:1.

Mančester je prvi u grupi sa 10 bodova, AZ Alkmar drugi sa 9, Partizan treći sa 5, dok Astana ima 3 boda.

U poslednjem kolu Partizan igra na svom terenu protiv Astane, dok će Alkmar gostovati Mančester junajtedu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala