Velika akcija u Hrvatskoj: Pali jataci najjačih klanova iz Srbije i Crne Gore

Pratite nas
U Hrvatskoj je rano jutros hapšenjem 30 osoba počela policijska akcija razbijanja kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Evropi, piše „Jutarnji list“.

Hapšenja su sprovedena na području Zagreba, Karlovca, Zadra i drugih gradova, a sumnja se da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne pasoše za pripadnike zemunskog klana i škaljarskog i kavačkog klana iz Crne Gore.

Reč je o grupacijama s kojima se povezuje više desetina mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata. Hapšenja su, navodi se, sprovedena sinhronizovano prema nizu osoba od kojih se neke smatraju opasnima.

Prema pisanju ovog zagrebačkog dnevnika, kao glavni šef ove kriminalne grupe označen je N. S. (49), koji je jutros uhapšen na području Kozari boka u Zagrebu.

Prema nepotvrđenim informacijama, uhapšeno je i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskog informativnog sistema odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Nezvanično, list piše da je ova akcija hapšenja planirana oko godinu dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala