Bivši šef kabineta premijera Malte uhapšen u istrazi o ubistvu čuvene novinarke

© AP Photo / Rene RossignaudMesto ubistva novinarke Dafne Karuane Galicije
Mesto ubistva novinarke Dafne Karuane Galicije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši šef kabineta premijera Malte Kit Šembr je uhapšen, navode izvori iz policije, dodajući da njega već drugi dan za redom ispituju u okviru istrage o ubistvu novinarke Dafne Karuane Galicije 2017. godine.

Šembri je juče podneo ostavku pod pritiskom zbog navodnih finansijskih veza sa biznismenom Jorgenom Fenehom, koji je prošle nedelje uhapšen u okviru istrage o ubistvu novinarke.

Policija i dalje nije saopštila zašto je Šembri uhapšen, niti da li se smatra osumnjičenim u ovom slučaju, a ni Šembri ni Feneh nisu se javno oglasili tim povodom, prenosi Rojters.

Feneh je zadržan u pritvoru pre nedelju dana dok je pokušavao da napusti Maltu jahtom, dan nakon što je u medijima objavljeno da je uhapšen navodni posrednik u ubistvu Melvin Teuma.

Teuma je u ponedeljak dobio predsedničko pomilovanje u zamenu za informacije koje je pružio o tom slučaju.

Trojica muškaraca čekaju suđenje zbog postavljanja bombe, a policijski izvori kažu da je u protekloj nedelji došlo do velikog napretka u istrazi o tome ko je zapravo naredio ubistvo.

Dafne Karuana Galicija, jedna od najpoznatijih istraživačkih novinarki na Malti, poginula je u eksploziji bombe dok je 16. oktobra 2017. godine napuštala svoj dom. Ona je redovno na svom blogu objavljivala optužbe za korupciju i u različitim prilikama ciljala članove Muskatove vlade, uključujući i Šembrija.

Njeno ubistvo šokiralo je Evropu i postavilo pitanja o vladavini zakona na Malti.

© AP Photo / The Malta IndependentDafne Karuana Galicija
Bivši šef kabineta premijera Malte uhapšen u istrazi o ubistvu čuvene novinarke - Sputnik Srbija
Dafne Karuana Galicija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala