Američki mediji: Nuklearni rat će početi u Ukrajini

Pratite nas
Ukrajina se našla na spisku mesta gde bi, po mišljenju zapadnih analitičara, mogao početi nuklearni rat.

Magazin „Nešenal interest“ je procenio da je incident u Azovskom moru lako mogao dovesti do rata širokih razmera između Rusije i Ukrajine, u koji bi Zapad morao da se umeša.

Nezavisno od toga ko je izazvao konflikt, a po mišljenju magazina, obe strane su bile umešane, ulazak u teritorijalne vode Rusije, pucnjava i hapšenje mornara umalo nisu izazvali veliki rat. Ukrajina je uvela ratno stanje, dok je krhki mir koji se Minskim sporazumima nekako održava, odmah visio o koncu.

U Ukrajini su mogli početi neredi i Vlada je mogla da preduzme nepromišljene korake. U slučaju napada na ruske brodove, moćna Crnomorska flota bi mogla da uništi ukrajinsku flotu, a tada bi se mogao umešati i NATO.

Odnosi Rusije i Zapada su danas veoma napeti i veoma podsećaju na vreme Hladnog rata. Zato svaki manji konflikt izaziva krajnje neželjenu lančanu reakciju.

Drugo mesto gde može početi nuklearni rat, prema pisanju američkog lista, jeste Južno kinesko more. Borba SAD i Kine mnogo objašnjava povećanje borbene snage Pekinga, ali je očigledan trgovinski rat između dveju najsnažnijih država.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala