Kremlj: Onaj ko je uništio Libiju, nema pravo da je brani

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaSenatski dvorac u Kremlju
Senatski dvorac u Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Vojno mešanje“ Rusije koja ugrožava stabilnost Libije američke su dezinformacije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„To su sve dezinformacije i u ovom slučaju apelujemo da se tako i odnosimo prema tome“, istakao je Peskov, komentarišući izjavu pomoćnika američkog državnog sekretara za pitanja Bliskog istoka Dejvida Šenkera.

„Stalno čujemo neke prekore da su pojedine (privatne) vojne kompanije aktivne širom sveta i da skoro odlučuju o sudbini u raznim zemljama ili destabilizuju situaciju. U toj izjavi se ističe da određene vojne kompanije destabilizuju situaciju u Libiji. Mnogo zemalja nema pravo da govori o destabilizaciji situacije u Libiji nakon što su tu zemlju skoro uništili svojim postupcima, kršeći međunarodno pravo“, istakao je portparol Kremlja.

Situacija u Libiji - Sputnik Srbija
Rat u Libiji se nastavlja i bez Gadafija, ali svi zarađuju od nafte

Šenker je skoro izjavio da „vojna umešanost Rusije“ ugrožava stabilnost Libije i destabilizuje situaciju u severnoafričkoj zemlji. Govoreći o „vojnom mešanju Rusije“, Šenker je pojasnio da je reč o „ruskim redovnim (jedinicama) i vojnicima (privatne vojne kompanije) „Vagner“, koja navodno podržava Libijsku nacionalnu armiju.

Prema rečima Šenkera, Vašington poziva zemlje da uvedu sankcije privatnoj vojnoj kompaniji „Vagner“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala