Digitalna Sputnjikova jelka iz srca Moskve izveštava na 33 jezika

© Sputnik / Kirill KalinnikovDigitalna Sputnjikova jelka u GUMu
Digitalna Sputnjikova jelka u GUMu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Digitalna jelka međunarodne informativne agencije i radija Sputnjik sa novogodišnjim vestima iz celog sveta postavljena je na glavnom trgu u Moskvi. Sputnjik ove godine obeležava svoju petu godišnjicu, a inovativni umetnički objekat u GUM-u poklon je Moskovljanima i gostima prestonice.

Šta je na novogodišnjoj trpezi u Italiji i Francuskoj? Koja je najposećenija rezidencija Deda Mraza u zemljama ZND? Ko igra glavnu ulogu u novogodišnjoj proslavi u Kambodži? Kada su počeli da pozivaju Deda Mraza u kuću u Sovjetskom Savezu? Ko je izmislio božićne ukrase? Posetioci GUM-a će moći da pročitaju odgovore na ta i mnoga druga pitanja, ali će moći da pročitaju i najnovije vesti iz celog sveta na traci sa pokretnim tekstom koja će kružiti oko jelke.

© Sputnik / Kirill KalinnikovPosetiteljka GUM-a se slika pored Sputnjikove digitalne jelke
Digitalna Sputnjikova jelka iz srca Moskve izveštava na 33 jezika - Sputnik Srbija
Posetiteljka GUM-a se slika pored Sputnjikove digitalne jelke

Međunarodna informativna agencija i radio Sputnjik, deo medijske grupe „Rusija sevodnja“, izveštava na 33 jezika i temeljno poznaje prazničnu tradiciju svih zemalja sveta. Zbog toga će vesti i čestitke biti na više jezika. Osim toga, posetioci GUM-a i čitaoci Sputnjika i „RIA Novosti“ mogu da pošalju svoje novogodišnje želje na jelku.

„Sputnjik govori na 33 jezika i naši dopisnici rade širom sveta. Turisti iz različitih zemalja dolaze u centar Moskve. Nadam se da će im biti drago da na jelki Sputnjika pročitaju novogodišnje čestitke na svom maternjem jeziku i da saznaju kako se praznik proslavlja u različitim delovima sveta“, rekao je zamenik glavnog i odgovornog urednika MIA „Rusija sevodnja“ Sergej Kočetkov.

© Sputnik / Kirill KalinnikovVesti i čestitke biće prikazane na više jezika
Digitalna Sputnjikova jelka iz srca Moskve izveštava na 33 jezika - Sputnik Srbija
Vesti i čestitke biće prikazane na više jezika

Jedinstveni inovativni umetnički objekat Sputnjika deo je projekta „Novogodišnje jelke u GUM-u na Crvenom trgu“, koji se realizuje već 12. put. Prema tradiciji kompanije, partneri glavnog tržnog centra u zemlji na skoro dva meseca ga pretvaraju u bajkovitu šumu. Posetioci se mogu prošetati njime od 27. novembra do 19. januara.

© Sputnik / Kirill KalinnikovUmetnički objekat Sputnjika deo je projekta „Novogodišnje jelke u GUM-u na Crvenom trgu“
Digitalna Sputnjikova jelka iz srca Moskve izveštava na 33 jezika - Sputnik Srbija
Umetnički objekat Sputnjika deo je projekta „Novogodišnje jelke u GUM-u na Crvenom trgu“

MIA „Rusija sevodnja“ i Sputnjik su informativni partneri GUM-Klizališta, projekta „Novogodišnje jelke u GUM-u na Crvenom trgu“ i GUM-Izložbe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala