Tresao se Beograd: Potres jačine 5,2 stepena, epicentar u BiH

CC BY 2.0 / saebaryo / Crack of DawnPanorama Beograda
Panorama Beograda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zemljotres jačine 5,2 stepena po Rihteru pogodio je Bosnu i Hercegovinu oko 10 časova i 20 minuta. Potres se osetio i u Beogradu.

Posle serije zemljotresa u Albaniji, koje su odnele najmanje osam života, u Beogradu se oko 10:20 časova osetio potres.

Epicentar potresa jačine 5,2 stepena po Rihteru bio je u Bosni i Hercegovini, 11 kilometara jugozapadno od Nevesinja, 77 kilometara južno od Sarajeva. na dubini od 10 kilometara, piše sajt za praćenje zemljotresa.

Zemljotres je zatresao zgrade, a njihanje je trajalo prilično dugo, zbog čega su u mnogim gradovima stanovnici istrčali na ulice. Prema navodima tamošnjih medija, zemljotres se osetio u Sarajevu, Mostaru...

Na stranici EMSC-a najviše komentara ostavljaju građani Mostara koji opisuju koliko se zemljotres osetio, prenosi „Kliks“.

„Bio je jak potres, trajalo je dugo. Odavno jači potres nisam osetio na području Mostara“, jedan je od komentara.

Komentare ostavljaju i građani drugih hercegovačkih gradova, ali i Dubrovnika.

„Naša zgrada od 10 spratova se dobro tresla petnaestak sekundi. Veoma ružan osećaj. Bilo je zastrašujuće“, napisao je jedan stanovnik Ilidže.

Još jedan stanovnik Sarajeva opisuje da se uplašio i probudio decu. U mnogim kvartovima u glavnom gradu BiH građani su iz straha izašli na ulicu. Podrhtavanje tla osetilo se i u okolnim zemljama.

Dva zemljotresa, jedan jačine 6,4, a drugi jačine 6,5 stepeni Rihterove skale, pogodila su okolinu Drača, a osetili su se i u regionu. Najmanje osam osoba je poginulo, a ima preko 300 povređenih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala