Vojni zvaničnici Rusije i NATO-a održali sastanak u Bakuu

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaNačelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov u Bakuu
Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov u Bakuu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov i šef Vojnog komiteta NATO-a Stjuart Pič na sastanku u Bakuu razgovarali su o merama za sprečavanje incidenata na kontakt linijama Rusija-NATO, kao i o izgledima za nastavak dijaloga vojnih stručnjaka, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Vojni načelnici su razmenili mišljenja o situaciji u sferi evropske bezbednosti i mogućim merama za sprečavanje incidenata na kontakt liniji Rusija-NATO, uključujući i izglede za nastavak dijaloga između vojnih stručnjaka. Oni su razgovarali i o situaciji u kriznim regionima“, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se navodi, to je prvi sastanak Gerasimova sa Pičom, koji je u junu preuzeo dužnosti predsedavajućeg Vojnog komiteta NATO-a.

Podsetimo — Pič je u januaru spominjao Rusiju u kontekstu glavnih izazova NATO-a.

Rusko vojno rukovodstvo ranije je više puta saopštavalo da vojna aktivnost NATO-a kod ruskih granica prouzrokuje napetost.

„NATO nastavlja da širi svoj borbeni potencijal i vojnu aktivnost u Evropi. Jača svoje vojno prisustvo, raspoređuje dodatne vojne kontingente i ofanzivno naoružanje. Pored sistema PRO koji je raspoređen u Rumuniji, Amerika postavlja takav sistem i u Poljskoj. Redovno se održavaju vojne vežbe i modernizuje se infrastruktura morskih luka, aerodroma i drugih vojnih objekata u zemljama Alijanse. Značajno se povećao intenzitet obaveštajnih aktivnosti“, rekao je u oktobru ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala