Erdogan: Problem sa Amerikom oko S-400 rešiću do aprila

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaRuski protivvazdušni raketni sistemi S-400 , kamen spoticanja između Turske i SAD
Ruski protivvazdušni raketni sistemi S-400 , kamen spoticanja između Turske i SAD  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska namerava da reši nesuglasice sa SAD oko kupovine i eksploatacije ruskih sistema S-400 do aprila 2020. godine, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na putu za Katar.

„Naši ministri odbrane i spoljnih poslova radiće na tome do aprila (2020. godine). Moramo da vidimo do kakvih rezultata možemo doći. To je pitanje koje je povezano sa NATO-om. Nije stvar u tome da se ne koristi S-400, već postoje koraci koje treba uraditi u okviru pravila NATO-a“, rekao je Erdogan, odgovarajući na pitanje novinara kako će taj problem između SAD i Turske oko S-400 biti rešen.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da Ankara nikome nije obećala da neće koristiti S-400.

„Mi smo kupili te sisteme jer su nam bili potrebni“, rekao je on.

Ranije su mediji pisali da Turska počinje da testira radare ruskih sistema S-400, na šta je američki senator Kris van Holen reagovao, govoreći da je Ankara ovim prešla još jednu „crvenu granicu“.

Isporuka najnovijih ruskih sistema protivvazdušne odbrane S-400, koja je izazvala krizu u odnosima Turske i SAD, počela je sredinom jula.

Kako se očekuje, kompleksi će biti potpuno uvedeni u upotrebu u aprilu 2020. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala