Bugarski premijer: Tramp da prestane da nas doživljava kao očajnu suprugu

© AP Photo / Patrick SemanskyBugarski premijer Bojko Borisov i američki predsednik Donald Tramp na sastanku u Beloj kući
Bugarski premijer Bojko Borisov i američki predsednik Donald Tramp na sastanku u Beloj kući - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarski premijer Bojko Borisov pozvao je na kraju sastanka američkog predsednika Donalda Trampa da prestane da doživljava Bugarsku kao očajnu suprugu, piše bugarski list „Trud“ pozivajući se na diplomatske izvore.
„Prestanite da se prema nama ponašate kao prema krotkoj i očajnoj supruzi (u Bugarskoj je američka serija ’Očajne domaćice‘ prevedena kao ’Očajne supruge‘). Vi se nalazite daleko i dobijate informacije o onome što se dešava na Balkanu preko posrednika. Gledajte da se ne desi da krotka i dobra supruga počne da pravi gadosti“, navodno je izjavio bugarski premijer.

List napominje da drugi bugarski mediji nisu preneli takvu izjavu Borisova.

Sastanak bugarskog premijera i predsednika Sjedinjenih Američkim Država održan je u ponedeljak u Beloj kući. Strane su razgovarale o diverzifikaciji izvora gasa u Bugarskoj, uključujući isporuku američkog prirodnog tečnog gasa. Borisov i Tramp su takođe detaljno razgovarali o saradnji u oblasti odbrane.

Kako je premijer napisao na svojoj stranici na Fejsbuku, Sjedinjene Američke Države su podržale predlog Bugarske za stvaranje koordinacionog centra u Varni. Pritom je list „Trud“ primetio da su u prvobitnom dokumentu o strateškoj saradnji zemalja Sjedinjene Američke Države insistirale na stvaranju pomorske baze NATO-a, ali je Borisov kategorički odbacio takav predlog. Osim toga, prema pisanju lista, američka strana je takođe pokušala da utvrdi tačan broj isporuka prirodnog tečnog gasa u Bugarsku, kako bi se blokirala isporuka ruskog gasa, ali je takva namera naišla na neslaganje Borisova. 

Podsećamo da je pre sastanka sa američkim predsednikom Borisov izjavio da neće dozvoliti da se u Crnom moru na teritoriji Bugarske pojave baze NATO-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala