Za ubistvo Olivera Ivanovića biće optuženo šest osoba, ali ne i Radoičić

© AP Photo / Bojan SlavkovicKosovska policija na mestu ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.
Kosovska policija na mestu ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ne očekuje se da će Milan Radoičić, jedan od glavnih osumnjičenih za ubistvo bivšeg lidera SDP-a Olivera Ivanovića, biti deo optužnice za ubistvo počinjeno pre skoro dve godine.

Iako je za Radoičićem već raspisan međunarodni nalog za hapšenje, tužilaštvo je potvrdilo za KTV da trenutno neće biti optužen u tom slučaju. Međutim, prema rečima tužioca koji vodi istragu Sulja Hodže, optužnicom će biti obuhvaćeno šest osoba za koje se sumnja da su pomagale u ubistvu Ivanovića, prenosi KTV.

Hodža kaže da veruju da su identifikovali jednu od dve osobe na nedavno objavljenim fotografijama kada su zatražili informacije od građana.

Međutim, njihova imena je kasnije u Beogradu javno spomenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da su u Kosovskoj Mitrovici bili samo kao studenti koje su nepravedno procesuirali na Kosovu, prenosi „Kossev“.

Prema Hodžinim navodima, muškarci su Ivanovića navodno pratili nekoliko minuta pre nego što je ubijen. U međuvremenu, Marko Rošić, jedan od prvih pritvorenika u ovom slučaju koji se nalazi u zatvoru visoke bezbednosti, prema navodima njegove odbrane, pokušao je samoubistvo.

Oliver Ivanović ubijen je tokom ulaska u kancelariju svoje stranke SDP u Severnoj Kosovskoj Mitrovici sa šest metaka 16. januara 2018. godine.

Tri osobe su još u pritvoru zbog ovog ubistva, dok je tužilaštvo u ovom periodu proširilo istrage i na mnoge druge, uključujući kolege bivšeg lidera SDP-a Olivera Ivanovića.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala