Putin i Si pokreću „Snagu Sibira“

© Foto : Gazpromgasovod "Snaga Sibira"
gasovod Snaga Sibira - Sputnik Srbija
Pratite nas
Video-konferencija povodom pokretanja gasovoda „Snaga Sibira“ u kojoj će učestvovati lideri Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đinping, mogla bi biti održana u decembru sa najmanje tri tačke na dnevnom redu, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Zaista se sprema video-konferencija. O tome su se dogovorili Putin i Si na sastanku u Brazilu. Verovatno 2. decembra“, rekao je Peskov.

Predstavnik Kremlja je obećao da će informisati medije ako bude nekih promena rokova. On je naglasio da nije planiran lični sastanak lidera Rusije i Kine, pokretanje gasovoda će biti održano putem video-konferencije koja će biti organizovana sa „minimum tri tačke“.

Prvobitno je planirano da pokretanje „Snage Sibira“ bude 20. decembra.

Podsetimo — „Snaga Sibira“ je jedan od glavnih projekata ruskog „Gasproma“ i „Kineske nacionalne naftne kompanije“, koji bi mogao da doprinese da Rusija postane jedan od glavnih snabdevača Kine prirodnim gasom. Gasovodna mreža je duga 4.000 kilometara i moći će godišnje da preveze do 61 milijardu kubnih metara prirodnog gasa, uključujući i 38 milijardi za izvoz u Kinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala