Patrijarh Kiril čestitao Kusturici rođendan

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh RPC Kiril vrši liturgiju u Uspenskom saboru moskovskog Kremlja na dan Pokrštavanja ruskog naroda
Patrijarh RPC Kiril vrši liturgiju u Uspenskom saboru moskovskog Kremlja na dan Pokrštavanja ruskog naroda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je Emiru Kusturici 65. rođendan poželevši mu „nadahnuće i Božju pomoć u radu“.

„Gospod Vam je podario izuzetan i samosvojan talenat koji uspešno razvijate govoreći svetu o različitim stranama bogate slovenske kulture. Duboki smisao i junaci koji se pamte, zajedno sa tananim smislom za humor i izvanrednom muzikom, Vaša dela čine zaista dragocenim biserima savremene kinematografije“, napisao je patrijarh Kiril u čestitki srpskom režiseru.

On se u pismu osvrnuo i na prestižne nagrade koje je, kako kaže, Kusturica zasluženo osvojio.

„Vaša stvaralačka i aktivna društvena delatnost zasluženo je obeležena različitim prestižnim nagradama, između ostalih i nagradom u čast Njegove svetosti patrijarha Aleksija II Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda „Za istaknutu delatnost na jačanju jedinstva pravoslavnih naroda. Za utvrđivanje i propagiranje hrišćanskih vrednosti u životu društva“.

Podsetimo, Kusturici je rođendan čestitao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

© FotoČestitka patrijarha Kirila Kusturici
Patrijarh Kiril čestitao Kusturici rođendan - Sputnik Srbija
Čestitka patrijarha Kirila Kusturici

Povodom 65. rođendana našeg proslavljenog režisera, Sputnjik je sa Kusturicom uradio veliki intervju koji je na sajtu objavljen u tri dela, a dostupan je i u video-formi.

Razgovor je vodila glavna urednica srpske redakcije Sputnjika Ljubinka Milinčić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala