Marković: Reakcija trojice ambasadora neprimerena

© Sputnik / Nebojša PopovićPremijer Crne Gore Duško Marković u skupštini Crne Gore
Premijer Crne Gore Duško Marković u skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Crne Gore Duško Marković ocenio je neprimerenom reakciju trojice ambasadora koji su odlučili da plate kaznu od 600 evra, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević.

Podsećamo, ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović platili su kaznu od 600 evra i saopštili da je lako kazniti Mirnu Nikčević, ali da je „teško trpeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog“.

Marković je, komentarišući takvu odluku, kazao da je ona neprimerena.

„Ne komentarišem njihovu ličnu spremnost da učestvuju u plaćanju troška za prekršajni nalog u slučaju osude njihove bivše koleginice. Njihova reakcija je neprimerena, tu reakciju ocenio je i ministar spoljnih poslova. Videćemo u narednim danima kako da ojačamo sistem, da naučimo sve da rade svoj posao, da se ne plekaju u tuđi posao“, rekao je Marković.

Kazni ipak neće biti

On je poručio da bi pojedinci trebalo da služe sistemu, a ne da institucije budu platforma za bilo kakve lične stavove i ispoljavanja.

Na pitanje da li će biti sankcija u slučaju trojice ambasadora, Marković je rekao:

„Nije sve u sankcijama i kažnjavanju, ako se pogriješi, treba na to ukazati. Malo nas ima, treba da se čuvamo. Ko pogriješi, da mu se na to ukaže.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala