Bugarski poslanik: Borisov podnosi raport Vašingtonu zbog „Turskog toka“

© Anastasia Solntseva / Turkish StreamZavršetak izgradnje morskog dela gasovoda "Turski tok"
Završetak izgradnje morskog dela gasovoda Turski tok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Razlog posete bugarskog premijera Bojka Borisova Sjedinjenim Američkim Državama je potpisivanje ugovora o izgradnji nastavka „Turskog toka“ u Bugarskoj, smatra bugarski poslanik u Evropskom parlamentu Ivo Hristov.

„Mislim da je premijer Borisov maštao o sasvim drugačijem sastanku, a ne da će on biti pozvan. Razlog zbog koga je on pozvan u Vašington je, naravno, potpisivanje ugovora o izgradnji ’Turskog toka‘ na teritoriji Bugarske. Naravno, nije reč o njegovom potpisu, ugovor je potpisan na nižem nivou, ali on je odgovoran za to“, rekao je Hristov za „Bugarsku slobodnu televiziju“.

Prema mišljenju Hristova, spoljnu politiku Borisova karakteriše veština da dovodi u zabludu i SAD i Rusiju — „zavarava Ruse na račun toga kako dobro uspeva da obmane Amerikance, a obmanjuje Amerikance na račun toga kako uspeva da prevari Ruse“.

Borisov je u septembru izjavio da je prekid izgradnje „Južnog toka“ usledio zbog pritiska Sjedinjenih Američkih Država i Zapadne Evrope.

Bugarski premijer je 18. septembra prisustvovao ceremoniji potpisivanja sporazuma o izgradnji nastavka „Turskog toka“ u Bugarskoj.

Sastanak između američkog predsednika Donalda Trampa i premijera Bugarske Bojka Borisova biće održan u 22.00 časa po srednjoevropskom vremenu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala