Pokretni arsenal smrti: NATO svoj vojni otpad iskrcava kraj obala Jadranskog mora

© AP Photo / ALASTAIR GRANTNATO avioni B-52 uzleću sa britanskog aerodroma Fejrford tokom bombardovanja SRJ 1999.
NATO avioni B-52 uzleću sa britanskog aerodroma Fejrford tokom bombardovanja SRJ 1999. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avioni NATO-a svoje bombe i rakete izbacuju u Jadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale, najnovije je šokantno otkriće koje će sigurno uznemiriti sve koje vode ovog mora zapljuskuju, prenosi hrvatski portal „Jutarnji“.

To rezultira zastrašujuće velikom koncentracijom otrovnih hemikalija, a s obzirom na to da su bombe podložne mijenama morske struje, radi se o „pokretnom arsenalu smrti“.

Italijanski novinar Đani Lanes tvrdi da NATO i italijanske vlasti lažu kada govore da je u Jadranu naznačeno šest posebnih zona gdje se vojni avioni u povratku s vojnih misija oslobađaju bombi i raketa koje nisu iskorištene tokom misije. Prema informacijama do kojih je došao tokom istrage, takvih zona je 24, a one se ne nalaze samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako sa italijanske tako i sa hrvatske strane.

U članku se ne pominju crnogorske teritorijalne vode, ali se navodi da morske struje pokreću NATO bombe, te da se radi o „pokretnom arsenalu smrti“.

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno sjevernog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Marija di Leuke, grada pred Otrantskim vratima.

„Na dnu, pred obalom Pezara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svjetskog rata i iz vojne misije NATO-a iz 1999, prilikom bombardovanja Srbije. Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih hemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne promjenama morske struje. Radi se o pokretnom arsenalu smrti“, prenose hrvatski mediji rezultate istraživanja italijanskog novinara.

Nedavno je duž italijanske obale zabilježen masovni pomor kornjača i delfina, a u italijanskoj državnoj agenciji Ikram, koja prati tu pojavu, navode da su na tijelima uginulih životinja pronađene opekotine i duboke rane, ispričao je novinar Lanes, kojem uskoro izlazi i knjiga u kojoj, kaže, otkriva zastrašujuće podatke o ogromnom broju slučajeva tumora kod novorođene djece.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala