Novi američki ambasador već postavlja uslove Rusiji

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaDžon Salivan
Džon Salivan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi zamenik državnog sekretara SAD Džon Salivan je na sastanku sa šefom diplomatije Rusije Sergejem Lavrovom u Nagou povezao poboljšanje bilateralnih odnosa sa realizacijom Minskih sporazuma i „prekidom potkopavanja američkih demokratskih procesa“.

„Prvi zamenik državnog sekretara Salivan potvrdio je ruskom ministru inostranih poslova Lavrovu da poboljšanje zavisi od realizacije Minskih sporazuma od strane Moskve, kao i od prekida potkopavanja naših demokratskih procesa“, navodi se u saopštenju portparola Stejt departmenta Morgana Ortegusa.

Tokom razgovora koji je održan na marginama ministarske sednice G20 Lavrov i Salivan su razgovarali o „širokom krugu regionalnih i bilateralnih pitanja, uključujući izazove međunarodnoj bezbednosti, kao što su Severna Koreja i Sirija“, naglasili su iz Stejt departmenta. Oni su razmotrili saradnju u borbi protiv terorizma i stratešku bezbednost. Američki diplomata bi uskoro trebao da dođe u Moskvu na dužnost ambasadora.

Lavrov je saopštio novinarima da su teme razgovora bile „mnogobrojni problemi“ koji su se nakupili u odnosima Moskve i Vašingtona, kao i načini njihovog rešavanja sada kada Saliven dolazi u Moskvu kao američki ambasador.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala