Jelisejska polja dobila novogodišnju rasvetu /video/

© REUTERS / CHRISTIAN HARTMANNStanovnici i posetioci Pariza posmatraju svečano paljenje novogodišnje rasvete na Jelisejskim poljima
Stanovnici i posetioci Pariza posmatraju svečano paljenje novogodišnje rasvete na Jelisejskim poljima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tradicionalna ceremonija paljenja božićne i novogodišnje rasvete održana je na pariskim Jelisejskim poljima.

Na ceremoniji je učestvovala gradonačelnica An Idalgo.

Pravo da zajedno sa gradonačelnicom pritisne dugme na daljinskom upravljaču, koje je prvi put postavljeno na sredini Polja, ove godine je pripalo glumici Ludvin Sanje, poznatoj po ulogama u filmovima „Rémi sans famille“, „La résistance de l'air“ i „Tristesse Club“, kao i u poznatoj televizijskoj seriji „The Young Pope“ („Mladi papa“).

​Praznično osvetljenje moći će da se vidi na Jelisejskim poljima do 8. januara svakog dana od 17 časova do 2 časa. U božićnoj noći 25. decembra i novogodišnjoj noći 1. januara osvetljenje će goreti sve do jutra.

Kao i prošle godine i za razliku od mnogih drugih godina, za girlande je izabrana intenzivno crvena boja. Girlande čine 700.000 minijaturnih LED sijalica koje ukrašavaju 400 platana na Jelisejskim poljima.

​Troškovi opreme, njene ugradnje i plaćanje električne energije iznosiće milion evra. Pri tome će grad platiti samo 20 odsto tog iznosa, a preostalih 80 odsto platiće Komitet Jelisejskih polja, udruženje vlasnika kuća i radnji na glavnoj aveniji Pariza.

​U znak obeležavanja svečanosti, Polja su ove nedelje postala u potpunosti pešačka zona od 14 do 21.30.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala