Protest „Jedan od pet miliona“ održan u Beogradu /video/

Pratite nas
U Beogradu je večeras održan još jedan protest „Jedan od pet miliona“, a posle obraćanja kod Rektorata u Vasinoj ulici učesnici su se uputili u šetnju do Ministarstva finansija u Ulici kneza Miloša.

Na početku protesta organizatori su čestitali studentima što su, kako kažu, „spasili Univerzitet“, a povodom odluke Odbora Beogradskog univerziteta za etiku da je doktorat Siniše Malog plagijat. Okupljenima su se obratili profesori Slobodan Prvanović i Biljana Stojković, preneo je Tanjug.

Organizatori su ovoga puta pozvali studente, koji su držali Rektorat u blokadi, da sa profesorima predvode kolonu koja se uputila ka Ministarstvu finansija.

Prvanović je rekao da je odluka o doktoratu Siniše Malog „veliki korak za Univerzitet, ali mali za Srbiju“, dok je profesorka Biljana Stojković čestitala studentima „slobodan Univerzitet“.

Od opozicionih političara na protestu su bili i lider DS-a Zoran Lutovac i Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde, a ranije danas su DS, Dveri i SzS pozvali saopštenjima građane na protest.

Kod Ministarstva finansija demonstrantima se obratio student Srđan Maković, koji je rekao da studenti neće tražiti smenu Malog, nego će ministra, kaže, smeniti građani na ulici.

Ovo je bio 51. protest. Prvi je održan u novembru 2018. u Kruševcu, nekoliko dana pošto je Borko Stefanović napadnut uoči stranačke tribine. Njegovi napadači su uhapšeni, a protesti su nastavljeni, ne više pod nazivom „Stop krvavim košuljama“, već „Jedan od pet miliona“, a glavna parola u poslednje vreme je „Bojkot“ izbora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala