Bil Gejts: Veštačka inteligencija mora biti dostupna svima

© AP Photo / Ted S. WarrenVlasnik Majkrosofta Bil Gejts
Vlasnik Majkrosofta Bil Gejts - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kako tenzije između Kine i SAD ne jenjavaju, sve se češće mogu čuti glasine i o trci u naoružanju između dveju država na polju veštačke inteligencije, a suosnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts nedavno je rekao da ne može da shvati kako bi razdvajanje ili ograničavanje naučnih istraživanja uopšte funkcionisalo.

„Ne možete da nosite poruke koje ćete deliti drugima, a koje kažu da ne smete nekome nešto da date, jer mu je baka Kineskinja. To neće funkcionisati“, istakao je Gejts na konferenciji „Blumberg nju ekonomi forum“ u Pekingu.

SAD su dugo imale koristi od otvorenog deljenja rezultata naučnih istraživanja, što je i dalje ogromna prednost, posebno na polju veštačke inteligencije, prenosi B92.

Gejts je potpuno uveren da za takav pristup ne postoji alternativa.

„Ko god bude imao otvoren sistem, biće u ogromnoj prednosti. Možete potpuno da ignorišete sve koji će pokušati da zatvore svoje sisteme“, poručio je on.

Gejts je posetio „Majkrosoftov“ istraživački centar u Pekingu koji se bavi upravo veštačkom inteligencijom, preneo je Tanjug.

On je naglasio da je deljenje rezultata naučnih istraživanja jedan od razloga što su zaposleni u tom centru i došli da rade za „Majkrosoft“ i dodao da bi oni otišli da rade negde drugde da nije takvog pristupa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala