Baletski spektakl na ledu: „Krcko Oraščić“

© Foto : TSMBalet na ledu
Balet na ledu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zbog izuzetnog interesovanja za spektakularnu baletsku predstavu na ledu „Krcko Oraščić“, prvaci ruske škole baleta izvešće je dva puta u Beogradu.

Pored prvobitnog termina — 7. decembra u 20 časova, počinje prodaja ulaznica za izvođenje „Krcka Oraščića“ na ledu i za termin od 18 časova. Karte su u prodaji na blagajnama Sava Centra, u prodavnicama „Tikets“ i „DDTikets“, kao i onlajn na sajtovima pomenutih prodavnica.

Na čelu ove baletske trupe se nalazi umetnčki direktor Konstantin Rasadin, koji je ruski zaslužni umetnik i bivši solista čuvenog i svetski poznatog „Marinski“ baleta, kao i školski drug Rudolfa Nurieva. On je učestvovao u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom.

Ovo je prvi put u svetu da se pravi klasični balet, u klasičnim baletskim kostimima, izvodi na klizalištu koje se postavlja na samoj sceni pozorišta i opera.

U „Baletu na ledu“ su u različitim periodima učestvovali višestruki svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov i Ljudmila Smirnova. Oko 20 plesača imaju titule Majstora sporta Rusije, zbog svojih pobeda na svim ruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju.

Od 1995. godine „Balet na ledu“ iz Sankt Peterburga je izvođen na mnogobrojnim scenama operskih pozorišta, a 7. decembra će dva puta „zalediti“ veliku scenu Sava Centra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala