Vulin odgovara Bugarima: Vi možda dopuštate da vam drugi biraju prijatelje, mi ne

© Ministarstvo odbrane / Jovo MamulaAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Bugarska ume da dopusti da joj drugi biraju prijatelje i neprijatelje, a Srbija to ne dopušta, prenosi Tanjug.

„Bugarska ume da dopusti da joj drugi biraju prijatelje i neprijatelje. Srbija to ne dopušta, i kao samostalna zemlja sama odlučuje o sebi i sama bira svoje prijatelje. Ima Bugarska svojih problema i neka brine o njima“, izjavio je Vulin, komentarišući izjavu šefice bugarske diplomatije, koja je reagovala na izjavu Milovana Drecuna da je u Srbiji aktivna mreža bugarskih obaveštajaca.

Ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekatarina Zaharijeva i ministar odbrane Krasimir Karakahanov odbacili su ranije danas tvrdnje Drecuna da je Bugarska umešana u aktuelnu obaveštajnu aferu u Srbiji, prenosi bugarska agencija BTA. Zaharijeva je u intervjuu za televiziju „Nova“ opisala to kao „poslednji u nizu besmislenih i lažnih optužbi parlamentarca protiv Bugarske“.

„Ono što ja vidim na tom video-snimku je kako obaveštajac, i to ne iz Bugarske, već iz jedne druge zemlje, vrbuje visokorangiranog pripadnika vojske Srbije. Mi smo veoma zbunjeni tim optužbama i kategorički ih negiramo“, rekla je Zaharijeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala