Putin: U naredne tri godine treba stabilizovati ekonomski rast Rusije

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom naredne tri godine neophodno je potruditi se ne samo da se ojačaju pozitivni trendovi u ekonomiji nego i da ekonomski rast postane stabilan i dinamičan, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin otvarajući savetovanje o ekonomskim pitanjima.

„Kao što je poznato, Državna duma je 21. novembra usvojila federalni budžet za period od 2020. do 2022. godine, kao i budžete tri državna vanbudžetska fonda. Očigledno je da je tokom naredne tri godine neophodno pojačati pozitivne trendove u ekonomiji i učiniti ekonomski rast stabilnijim, kvalitetnijim i dinamičnijim. To će omogućiti povećanje prihoda građana“, rekao je Putin.

On je naveo da će na savetovanju biti reči o tekućoj situaciji u ekonomiji, o onome što je potrebno učiniti u narednom periodu u realnom sektoru, u budžetskoj i kreditno-monetarnoj sferi, kao i na šta je potrebno usredsrediti pažnju.

„Razgovaraćemo i o drugim aktuelnim temama, podesićemo časovnike, kako se kaže. Nadam se da će to podešavanje časovnika dovesti do veće koordinacije raznih ministarstava, resora i raznih struktura koje se bave pitanjima ekonomije“, dodao je Putin.

Na savetovanju učestvuju rukovodilac administracije predsednika Rusije Anton Vajno, šef Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina, prvi vice-premijer Rusije, ministar finansija Anton Siluanov, ministar ekonomskog razvoja Maksim Oreškin i pomoćnik predsednika Rusije Andrej Belousov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala