Putin: Svet se susreće sa ozbiljnim izazovima, sve je više neizvesnosti

© Sputnik / Aleksej Nikoljski / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na sednici Saveta bezbednosti Rusije
Predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici Saveta bezbednosti Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se svet danas susreće sa ozbiljnim izazovima i pretnjama, kao i da je sve više faktora neizvesnosti.

Kako je pojasnio, tehnologija se razvija neverovatnom brzinom, između ostalog i vojna, a konkurencija u tom polju poprima nove oblike.

S tim u vezi, pred Rusijom je zadatak da u narednih 10 godina pojača vojni, tehnički i kadrovski potencijal, tako što će efikasno trošiti svoja sredstva, istakao je Putin na sastanaku Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

„Naš zadatak u narednoj dekadi jeste da ojačamo naš vojni potencijal, ali da to bude izvedeno uz racionalno korišćenje budžetskih sredstava i materijalno-tehničkih resursa“, naglasio je.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: U Severodvinsku se pravi oružje koje nema niko u svetu

Ruski predsednik je takođe rekao i da je neophodno proširiti paletu izviđačkih i napadačkih bespilotnih letelica, kao i laserskih i hiperzvučnih sistema prilikom razvoja oružja visoke preciznosti.

Pored toga, potrebno je uložiti i dodatni napor prilikom razvoja robotizovanih kompleksa koji su u stanju da izvršavaju razne zadatke na bojnom polju.

Osvrnuo se i na pitanje istupanja SAD iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa, rekavši da je pretnja po pitanju razmeštanja takvih projektila sve veća.

„Snažan udarac na sistem kontrole naoružanja zadao je izlazak SAD iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa. Pretnja razmeštanja takvih projektila sve je veća i to je uticalo na porast tenzija u svetu“, naglasio je i dodao da je Rusija, s tim u vezi, dužna da adekvatno analizira sve moguće promene na međunarodnoj sceni i da nastavi sa razvojem sopstvenog vojnog potencijala.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala