Podignuta optužnica protiv Netanijahua

© REUTERS / Ronen Zvulun/File PhotoSa izraelskim premijerom Benjaminom Bibijem Netanjahuom, Žamboki je radio deset godina. Pamti ga kao izvrsnog privrednika i prodornog čoveka koji je izraelsku industriju nameštaja uveo na američko tržište.
Sa izraelskim premijerom Benjaminom Bibijem Netanjahuom, Žamboki je radio deset godina. Pamti ga kao izvrsnog privrednika i prodornog čoveka koji je izraelsku industriju nameštaja uveo na američko tržište.  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu (70) optužen je danas za korupciju i sada se suočava sa pravnim procesom koji bi mogao da traje godinama.

Odluku da je podignuta optužnica saopštio je generalni tužilac Avičai Mandelbilt, koji je kazao da je protiv Netanijahua pokrenuta istraga zavedena kao slučajevi 1.000, 2.000 i 4.000, prenosi Rojters.

Kako ocenjuje britanska agencija, ovim je Izrael još dublje potonuo u političku krizu, nakon dva izborna procesa koja su održana ove godine, a nakon kojih nije formirana vlada.

Prema optužnici, Netanijahu se tereti da je zloupotrebio svoju javnu funkciju.

„Ovim akcijama je okrivljeni Netanijahu izvršio dela kršenja poverenja koja ozbiljno narušavaju poverenje javnosti“, navodi se u optužnici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala