Kijev isključuje nasilni povratak Krima: Znamo kakvo je rusko naoružanje na poluostrvu

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaJalta
Jalta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnik predsednika Ukrajine Anton Korinevič izjavio je da Kijev ne razmatra nasilni scenario za povratak Krima.

„Danas i u kontekstu Krima, i u kontekstu Donbasa govorimo o političko-diplomatskim putevima“, rekao je Korinevič.

Prema njegovim rečima, Ukrajina zna kakvo je ruskog naoružanje na poluostrvu. Korinevič je naglasio da njegovo „predstavništvo“ odgovara za pravne činioce „strategije za povratak Krima“.

Korinevič je ranije rekao da tim Zelenskog razrađuje „strategiju za vraćanje“ poluostrva i da je u te svrhe formirana specijalna radna grupa koja će razmatrati političke i demokratske puteve realizacije tog plana.

Kijev planira da izradi koncepciju „prelaznog pravosuđa“ za Krim i Donbas.

Poslanik Državne dume Rusije Ruslan Baljbek je komentarišući te planove izjavio da tim Zelenskog nije baš obdaren umom, ali jeste idejama.

U martu je predsednik Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Viktor Bondarev izjavio da ruska vojna grupacija na Krimu, koja se stalno učvršćuje, ne ostavlja nikakvu šansu potencijalnom protivniku Rusije.

Prema njegovim rečima, na poluostrvu su razmešteni raketni kompleksi S-300, S-400, „buk-M2“, „pancir-S1“, kao i da se tamo nalaze protivbrodovski obalski raketni kompleks „bastion“, opremljen najsavremenijim oružjem.

Krim je postao ruski region posle referenduma održanog u martu 2014. godine, na kojem se ogromna većina građana Krima i Sevastopolja izjasnila za ujedinjenje s Rusijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala