Deci „piletizacija“ umesto mobilnih telefona

© Foto : PiksabejPile u travi
Pile u travi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U nastojanju da odvrate decu od pametnih telefona, zvaničnici indonezijskog grada Bandunga rešili su da učenicima iz lokalnih škola dodele po pile u narednih nekoliko nedelja. Projekat je nazvan „piletizacija“.

Dve hiljade đaka će morati da hrani svoje kućne ljubimce, preneo je AFP. Đaci takođe mogu ostaviti pile u školi ako nemaju kod kuće mesta za njega, ali se o njemu moraju brinuti.

Sajber zločin-ilustracija - Sputnik Srbija
Uočen si! Nova opasna igra na Instagramu

Desetak piladi predato je juče učenicima tokom ceremonije presecanja vrpce, kojom je pokrenuta nova inicijativa. Svako pile je dato u kavezu i sa natpisom: „Molim te, dobro me čuvaj“.

Prema rečima gradonačelnika Bandunga Odeda Muhamed Danijala, cilj projekta nije samo da se promene loše navike učenika. To je deo plana indonezijskog predsednika Džoka Vidoda za poboljšanje obrazovanja dece, koji podrazumeva i disciplinu.

Roditeljima se ovaj projekat veoma dopada i veruju da je za decu korisnije da se brinu o životinjama nego da se igraju pametnim telefonima, ali deca bi radije u ruci držala mobilni telefon nego pile.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala