Atlantski savet Bugarske: Moskva ima svoje planove za Balkan

CC0 / pixabay / Špijun
Špijun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Atlantski savet Bugarske prokomentarisao je izjavu srpskog predsednika Aleksandra Vučića povodom skandala sa „ruskim špijunom“, rekavši da je odgovor na njegovo pitanje „zašto“ jednostavan — jer Rusi špijuniraju svakog.

„Predsednik Vučić se pita zašto. Odgovor je jednostavan. Rusi špijuniraju svakog, i neprijatelje i prijatelje i one koji se zalažu za neutralnost. Ni neutralna politika, ni gest prijateljstva, pa čak ni izbalansirani odnosi vas ne štite od ruske špijunaže“, ističe se.

Atlantski savet Bugarske tvrdi i da Moskva ima sopstvene planove po pitanju Balkana, a Srbija je za Rusiju strateški instrument.

„Zar ima potrebe uopšte i postavljati pitanje zašto?“, dodaje se u saopštenju.

Atlantski savet Bugarske je takođe izrazio zadovoljstvo što je nešto ranije bugarska ministarka inostranih poslova izjavila da će ambasador Srbije u Bugarskoj biti najverovatnije pozvan u MIP zbog izjave predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovana Drecuna.

Dodaje se i da je to najmanje što se može učiniti u ovom trenutku, s obzirom da je Bugarska dužna da zaštiti svoje ime i ne sme da trpi takve provokacije.

Podsetimo, izjavu Drecuna da je u Srbiji aktivna krupna mreža bugarskih obaveštajaca prokomentarisala je i šefica bugarske diplomatije Jekaterina Zaharijeva, rekavši da je ona apsurdna i da ne odgovara realnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala