Ukrajinom upravljaju stranci

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastave na Trgu nezavisnosti u Kijevu
Zastave na Trgu nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na vlast u Ukrajini došli su ljudi koji nisu zainteresovani za njen prosperitet, jer su oni državljani drugih zemalja, izjavio je poslanik Opozicione platforme — za život u Vrhovnoj radi Ukrajine Vadim Rabinovič.
„Nama vladaju oni kojima uopšte ne treba Ukrajina, koji su došli da zarade novac, došli da dobiju džekpot i onda kod kuće pričaju... kako su nasamarili Ukrajinu. Ne može tako. Vladimire Aleksandroviču (Zelenski), obećali ste nam nešto drugo. Gde je to?“, rekao je poslanik u obraćanju predsedniku Zelenskom na televiziji „Njuzvan“.

Rabinovič je za primer uzeo direktora „Ukrobornproma“ (odbrambena industrija) Ajvarasa Abromavičjusa, koji je državljanin Litvanije. Drugi je David Arahamija, predsedavajući partije ukrajinskog predsednika Sluga naroda, koji, prema informacijama poslanika, ima američko državljanstvo, a trećina poslanika ove stranke nalazi se na „spisku grantova Soroševe fondacije“. Nadzorni odbor korporacije „Naftogas“ takođe čine stranci.

Svi ti „gosti“ dobijaju velike plate i rade za sopstvene interese, ističe ukrajinski poslanik.

On je naveo da je u Ukrajini sada veća korupcija nego za vreme Porošenka — „iz zemlje su iznete milijarde“.

Rabinovič smatra da skandalozni zakon o prodaji zemlje u Ukrajini takođe guraju stranci, a predsednik ne preduzima ništa u zaštitu interesa Ukrajinaca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala