Rusija negira optužbe Ukrajine: Brodovi vraćeni u normalnom stanju

© Press-služba pograničnogo upravleniя FSB RF po Respublike Krыm / Uđi u bazu fotografijaZaplenjeni ukrajinski brodovi u Kerčkom moreuzu
Zaplenjeni ukrajinski brodovi u Kerčkom moreuzu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Rusije oglasila se povodom izjava ukrajinskih zvaničnika da na brodovima koje im je Rusija vratila „nedostaje oprema“, rekavši da je Ukrajina dobila svoje brodove u „normalnom stanju i sa ispravnim sanitarijama“.

Iz FSB-a su istakli da su Ukrajinci potpisali dokumenta o primopredaji brodova i da tada nisu imali nikakvih pritužbi.

„Ako je ukrajinska strana od obala Krima do Očakova uspela da uništi brodove i sanitarnu tehniku, onda je to njihov problem“, navodi se u saopštenju ruske službe.

U priloženom videu tri broda su prikazana iz raznih uglova u krupnom planu, a zatim slede snimci unutrašnjosti. 

Kameri nije promakao ni natpis „Napravljeno u SSSR-u“.

Kako se vidi na snimku, vidljivih oštećenja nema.

Podsetimo, Moskva je 18. novembra predala ukrajinskoj strani tri broda ukrajinske mornarice koji su zadržani u blizini Kerčkog moreuza zbog povrede ruske granice. Nakon toga se oglasio komandant Mornarice vojske Ukrajine Igor Vorončenko, koji je rekao da je sa njihovih brodova „nestala skoro sva oprema, uključujući i ve-ce šolje, utičnice, plafonjere“. On je takođe dodao da su Rusi „uništili brodove“.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da na tri broda vraćena iz Rusije nedostaje deo opreme i naoružanja i obećao da će ih vratiti.

„Video sam stanje. Pokrenuće se istraga. Videćemo sve detalje“, rekao je Zelenski u vojnoj luci u Očakovu u koju su u sredu stigli brodovi.

Ukrajinski predsednik je dodao da namerava da traži od ruske strane „da sve vrati“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala