Prodaja privatnosti: Noćenje u japanskom hotelu za evro pod uslovom da vaš boravak bude emitovan

© Foto : PiksabejPogled iz hotelske sobe
Pogled iz hotelske sobe - Sputnik Srbija
Pratite nas
Japanski hotel „Biznis rjokan asahi“ u gradu Fukuoka ima tarifu za noćenje od 130 jena (jedan evro), ali pod jednim uslovom – da boravak u sobi bude emitovan onlajn.

U zamenu za uživanje po povlašćenoj ceni, gost mora da pristane da njegov boravak bude emitovan na društvenim mrežama, pre svega kanalu hotela na Jutjubu.

Da biste se prijavili, ne morate biti poznati jutjuber, influenser, javna ličnost, niti morate da pravite performanse ili radite bilo šta što čini privlačnim gledanje dok boravite u sobi... Vi zapravo razmenjujete svoju privatnost za jeftinu hotelsku sobu. Ona nije luksuzna, uređena je u tradicionalnom japanskom stilu sa vrlo malo nameštaja.

Hotel „Interkontinental Šangaj Vonderlend“ - Sputnik Srbija
Novo kinesko čudo: Hotel u rudarskoj jami, 16 spratova ispod zemlje (foto, video)

Kamera u sobi snima neprestano, nema mrtvih uglova, toalet i tuš-kabina su na spratu ispod, a gosti ne smeju biti obnaženi i ne smeju ispoljavati egzibicionističke naklonosti. U protivnom, hotel zadržava pravo da raskine ugovor. Dozvoljeno je ugasiti svetlo za vreme spavanja. Emitovanje se vrši bez zvuka, jer uprava želi da sačuva poštovanje autorskih prava.

Ključno itanje je zašto „Asahi“ nudi tako čudan paket. Rukovodstvo kaže da je soba 8 najmanje rezervisana soba u hotelu i mislili su da bi ovo bio dobar način da ubede ljude da ostanu u njoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala