Morales neće biti kandidat svoje partije na izborima u Boliviji

© AP Photo / Dico SolisSnage bezbednosti tokom sukoba sa demonstrantima, pristalicama bivšeg bolivijskog predsednika Eva Moralesa, u Sakabi u Boliviji
Snage bezbednosti tokom sukoba sa demonstrantima, pristalicama bivšeg bolivijskog predsednika Eva Moralesa, u Sakabi u Boliviji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Partija pristalica Eva Moralesa „Pokret ka socijalizmu“ (MAS) saopštila je da će na narednim izborima predložiti nove kandidate na mesto predsednika i potpredsednika, umesto Moralesa i Garsije, kao i da neće predlagati svoje kandidate za članove Višeg izbornog suda, koji u Boliviji ima funkciju centralne izborne komisije.

„Pokret za socijalizam“ će imati druge kandidate za predsednika i potpredsednika. Mi ćemo ih pobediti (političke protivnike, desne snage Bolivije) u Višem izbornom sudu, čiji sastav će oni sami izabrati ili predložiti“, izjavio je poslanik MAS-a Henri Kabrera u intervjuu kanalu „Unitel“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za medije nakon samita BRIKS-a - Sputnik Srbija
Putin: Bolivija je na pragu haosa

On nije naveo konkretna imena iz redova partije, ali je rekao da su se nakon odlaska Moralesa pojavili novi lideri koji će zameniti predsednika i potpredsednika koji su podneli ostavku.

Poslanik je dodao da partija neće predlagati sopstvene kandidate za članove Višeg izbornog suda i da je sigurna u pobedu.

Datum održavanja novih izbora još nije određen. Evo Morales i drugi visoki zvaničnici podneli su ostavke 10. novembra, pod pritiskom nakon višenedeljnih demonstracija, a formirana je privremena Vlada, na čelu sa Žanjin Anjes.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala