Bocan-Harčenko: Skandalozne priče i „vrbovanje“

© PREDSEDNISTVO SRBIJEAleksandar Bocan-Harčenko
Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao za RTS, povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja od strane ruskog vojnika, srpskog vojnika, ne mogu naneti nikakvu štetu odnosima Rusije i Srbije.

Aleksandar Bocan-Harčenko rekao za RTS da je uobičajeno da se uoči značajnih sastanaka na visokom nivou pojavljuju neke provokacije i nešto skandalozno.

„Posle toga se nešto i demantuje i mi smo navikli i bez obzira na te provokacije, idemo dalje. Nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja od strane ruskog vojnika, srpskog vojnika ne mogu naneti nikakvu štetu našim odnosima“, rekao je Bocan-Harčenko.

Bocan-Harčenko nije ranije danas komentarisao sadržaj jutrošnjeg razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Do susreta Vučića i Bocan-Harčenka je došlo zbog moguće obaveštajne afere, čiju pozadinu, po nalogu predsednika Vučića, istražuju srpske bezbednosne strukture.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, počela je oko 18 časova, a nakon sednice, u 20 časova, očekuje se obraćanje predsednika Srbije.

Navodna afera sa „ruskim špijunom“, bez sumnje, udar je elemenata NATO struktura na državu Srbiju i pokušaj njene destabilizacije. Ovo je za Sputnjik izjavio politikolog Aleksandar Pavić, koji ocenjuje da je najverovatnije neposredni okidač za sve bila poslednja zajednička vojna vežba sa Rusijom.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenjuje da je snimak sa navodnim ruskim obaveštajcem koji daje novac srpskom oficiru samo poslednja u nizu provokacija.

„Sada predstoji susret na vrhu, a već smo navikli da se nedelju ili nekoliko dana pred takve susrete pojavljuju zanimljive priče, nekakve senzacije. A onda prolazi vreme i sve se to dezavuiše i ispostavlja da je reč o jeftinoj provokaciji“, rekla je Zaharova na redovnoj konferenciji za novinare.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala