Zašto se stranci sve više leče u Rusiji

© Sputnik / Alekseй Suhorukov / Uđi u bazu fotografijaKlinika za oftalmologiju u Rusiji
Klinika za oftalmologiju u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve više ljudi iz inostranstva dolazi u Rusiju na lečenje. Samo u poslednjih šest meseci ove godine državu je posetilo više od pola miliona stranaca.

Broj pacijenata iz inostranstva je povećan dva puta u odnosu na prošlu godinu. Uskoro Rusija može zarađivati na lečenju stranih državljana oko milijardu dolara godišnje — to je zadatak koji je postavio predsednik Rusije Vladimir Putin Ministarstvu zdravlja, u okviru projekta „Izvoz medicinskih usluga“.

Najveća potražnja je u oblasti oftamologije. Pacijenti dolaze u Moskvu iz različitih država. Lečenje očiju u Rusiji je postalo brend — kao hokej ili letovi u svemir.

Rendgenski snimak mozga pacijenta - Sputnik Srbija
U Rusiji razrađuju novu imunoterapiju protiv raka
Osim očiju, stranci dolaze u Rusiju da leče zube, srce, provere krvne sudove, urade plastične operacije i tako dalje. Ranije su posete bile prilično stihijske, ali su sada postale federalni projekat, pod nazivom „Izvoz medicinskih usluga“.

Radi privlačenja stranih pacijenata bio je napravljen specijalni sajt projekta, u kojem je predstavljen spisak svih klinika koje učestvuju u njemu. Strancima se predlaže ne samo lečenje, već i rehabilitacija, kao i provera organizma.

Goste iz inostranstva privlače cene koje su značajno niže od evropskih. Ranije su u Rusiju dolazili uglavnom iz Zajednice nezavisnih država, a sada među onima koji dolaze ima i građana Nemačke i drugih država, čija medicina se takođe smatra jednom od najboljih u svetu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala