Filmski projekat — od ideje do realizacije

© SputnikTehnogram
Tehnogram - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tema večerašnje emisije „Tehnogram“ je film — kako se projekat razvija od ideje do realizacije.

Na kreiranje filma obično se gleda kao na vrh ledenog brega, svi vidimo na platnu šta se dešava, ali iza kulisa stoji čitav niz preduzetničkih i tehnoloških poduhvata kojima dobijamo finalni proizvod.

Tehnološki razvoj i pojava društvenih mreža značajno su uticali i na kreiranje modernih filmova. Danas se film može snimiti i mobilnim telefonom, za opremu su potrebna značajno manja sredstva nego ranije, ali plasman sadržaja je otežan usled velike ponude i teško je doći sa samostalnim projektom do bioskopskih sala i masovne publike. Iza onih koji su uspeli u tome ne stoji samo ogromna vizija i entuzijazam, već i podrška ljudi koji veruju u njihov uspeh i rad.

Kako stići od ideje do realizacije i finansiranja na samostalnom projektu kreiranja filma? Koje prednosti i mane su donele nove tehnologije u filmskoj industriji? Koliko je nepredvidiva budućnost filma, s obzirom na „pretrpanost“ sadržajem? Kako se izdvojiti i postati prepoznatljiv brend na tržištu?

O ovoj temi u emisiji „Tehnogram“ govore reditelj Boris Malagurski i profesor doktor Stanko Crnobrnja, reditelj i predavač na Fakultetu za medije i komunikacije.

Emisiju vodi i uređuje Marko Nikolić.

Filmski projekat — od ideje do realizacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala