Sutra sednica Saveta za nacionalnu bezbednost povodom „ruskog špijuna“

© AP Photo / Thanassis StavrakisAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost povodom slučaja „ruski špijun“ biće održana sutra, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da će Savet za nacionalnu bezbednost zasedati povodom navoda da Rusija vrbuje pripadnike bezbednosnih službi Srbije.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je o tome razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je on izdao nalog Vojno-bezbednosnoj agenciji da istraži te navode.

Navodeći da nadležni tek treba da dobiju dodatne informacije, premijerka je ocenila da će, u slučaju da se utvrdi da su te informacije tačne, to predstavljati „ozbiljan problem“ i „stvar oko koje će morati ozbiljno da se pozabave“.

Upitana da li to može da poremeti odnose sa Rusijom, ona je kazala da ne može da iznosi paušalne ocene i da mora da sačeka informacije VBA.

U međuvremenu, Bezbednosno-informativna agencija potvrdila je autentičnost video-snimka na kojem ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac jednom, navodno, srpskom zvaničniku.

„Snimak je definitivno autentičan i na njemu se nedvosmisleno nalazi ruski obaveštajac Georgij Kleban“, rečeno je Tanjugu u BIA.

Kada je reč o drugom čoveku sa snimka, za koga su mediji objavili da je srpski agent, u BIA kažu da na tom slučaju intenzivno rade VBA i sve ostale bezbednosne službe, uključujući i samu BIA, kako bi svi relevantni podaci biti postupni državnom vrhu, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala