Rusija osudila napade Izraela na Siriju

© AFP 2023 / SANA Snage sirijske protivvazdušne odbrane odbijaju napad izraelske avijacije iznad Damaska
Snage sirijske protivvazdušne odbrane odbijaju napad izraelske avijacije iznad Damaska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva smatra da su vazdušni napadi koje su izvele izraelske vazduhoplovne snage na teritoriju Sirije pogrešan potez, izjavio je novinarima specijalni predstavnik predsednika Rusije za Bliski istok i afričke zemlje i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Bogdanov.
„Napad na teritoriju suverene zemlje u suprotnosti je sa međunarodnim pravom i dovodi do eskalacije napetosti koja nikome nije potrebna. To je pogrešno“, rekao je Bogdanov novinarima.

On je istakao da Ministarstvo spoljnih poslova razjašnjava sve okolnosti incidenta i da se o ovom pitanju nalazi u kontaktu sa uključenim stranama.

Ranije je pres-služba izraelske vojske saopštila da je presrela lansiranje četiri rakete na izraelsku teritoriju iz Sirije. Kasnije je objavljeno da su u Damasku odjeknule eksplozije, a sirijska državna televizija je javila da protivvazdušna odbrana odbija napad na glavni grad i okolinu. U saopštenju izraelske vojske je istaknuto da su napadi izvršeni na dvadesetak ciljeva, od kojih je više od polovine pripadalo iranskim snagama. Jedan od ciljeva bila je zgrada u blizini aerodroma u Damasku, u kojoj se navodno nalazi sedište iranskih Kudsa (jedinice Iranske revolucionarne garde).

Nakon toga je premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio da je noćni napad na iranske objekte u Siriji bio odgovor na raketiranje izraelske teritorije i dodao da vlasti nastavljaju da obezbeđuju zemlju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala