Nemački poslanik predložio zajedničko obeležavanje Dana pobede sa Rusijom

© REUTERS / Hannibal HanschkePredsednik frakcije Leve partije u Bundestagu Ditmar Barč
Predsednik frakcije Leve partije u Bundestagu Ditmar Barč - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik frakcije Leve partije u Bundestagu Ditmar Barč založio se za zajedničko obeležavanje događaja sa Rusijom, koji će biti posvećeni 75. godišnjici pobede u Drugom svetskom ratu.
„Imamo konkretne povode za zajednički rad. Godine 2020. godine proslavićemo 75. godišnjicu Velike pobede. S tim u vezi, potrebno je da uspostavimo saradnju i organizujemo zajedničke događaje“, rekao je Barč novinarima nakon sastanka sa liderom „Pravedne Rusije“ Sergejom Mironovom.

On je dodao da zajedno sa Rusijom treba da održavaju zajedničke događaje i konferencije, koji će biti posvećeni pitanjima sporta, kulturnih razmena, kao i ekonomskim pitanjima.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin najavio da će 2020. godina biti godina sećanja i slave u čast obeležavanja 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

On je istakao da se priprema veliki program proslava i da je važno sačuvati istorijsku istinu o tom velikom događaju.
„Naravno, ozbiljno se pripremamo da u maju sledeće godine dostojno proslavimo 75. godišnjicu pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Biće organizovan veliki program proslava u kojima se nadamo da će učestvovati najviši predstavnici mnogih država“, rekao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala