Kremlj: Neprihvatljive izjave Estonije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaSpaska kula u moskovskom Kremlju
Spaska kula u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjave predsednika estonskog parlamenta da bi Rusija trebalo da vrati „aneksirane teritorije“ ove baltičke zemlje Kremlj smatra neprihvatljivim, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Smatramo to neprihvatljivim i ne možemo se složiti s njim“, odgovorio je Peskov na pitanje kako Kremlj ocenjuje izjavu estonskog političara.

Ranije je predsednik estonskog parlamenta i član Konzervativne narodne partije EKRE Hen Piluas izjavio da bi Rusija trebalo da vrati baltičkoj republici, navodno, „aneksirane teritorije“. On je dodao da za napredak u ratifikaciji rusko-estonskog pograničnog sporazuma Taljin insistira na tome da Moskva prizna granice Estonije u okviru nevažećeg sporazuma.

Ova izjava je došla nakon intervjua direktora Drugog evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Sergeja Beljajeva, u kojem je diplomata istakao da Tartuski mirovni sporazum ne važi. Beljajev je napomenuo da se u svim raspravama koje se tiču ratifikacije pograničnog sporazuma, Taljin poziva na dokument iz 1920. godine koji nema pravnu snagu, a na osnovu kojeg iznosi teritorijalne pretenzije Moskvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala