Incident u Specijalnom sudu: Jeličić za govornicom prerezao sebi vrat

© Tanjug / Sava RadovanovićSpecijalni sud u Beogradu
Specijalni sud u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U toku suđenja „valjevskoj grupi“ pred Specijalnim sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić prerezao je sebi vrat pred svima u sudnici.

Jeličić je, kako je rečeno Tanjugu, naneo sebi lake povrede na vratu metalnim predmetom od jednog centimetra koji nije detektovan na KD vratima, zbog svoje minimalne veličine.

 

On je bio odvezen u Urgentni centar, ali je odmah pušten kući.

Do ovog incidenta došlo je jutros u toku suđenja u slučaju poznatom kao „valjevska grupa“ pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Optuženi Jeličić se javio za reč, izašao za sudsku govornicu i uz reči „Sada ću se ubiti pred svima“ iz džepa izvadio oštar predmet i prerezao sebi vrat.

Tanjug prenosi da je Z. J. naneo sebi povredu metalnim predmetom od jednog centimetra koji nije detektovan na KD vratima, zbog svoje minimalne veličine.

Portparolka suda Tatjana Tešić precizirala je da je Z. J. sebi naneo površinske rane, dok ga je pravosudna straža sprečila u daljem samopovređivanju.

Branilac tapšao dok se dešavao incident

Suđenje je prekinuto, a nakon pauze sudija Svetlana Aleksić saopštila je da su lekari ukazali pomoć Jeličiću, koji je sebi naneo dve manje rane po rukama i jednu na vratu.

Saopštila je da je sa 150.000 dinara kaznila njegovog branioca Dragoljuba Đorđevića jer je tapšao u pravcu sudskog veća kada se dogodio incident.

„Valjevska grupa“ je pohapšena 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza krivičnih dela, a prvostepeno suđenje je i dalje u toku.

Pripadnici ove grupe se terete za teška ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iznudu i nanošenja lakih i teških telesnih povreda i iznudu novca.

Nastavak suđenja je zakazan za 5. decembar, a potom i za 14. i 15. januar.

Valjevska grupa

Valjevska grupa je pohapšena 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza krivičnih dela, a prvostepeno suđenje je i dalje u toku.

Pripadnici ove grupe se terete za teška ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iznudu i nanošenje lakih i teških telesnih povreda i iznude novca.

Tada su lišeni slobode Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala