Dve osobe poginule u napadu Izraela na Siriju

© AP Photo / SANA Zgrada oštećena u vazdušnom napadu Izraela na Siriju
Zgrada oštećena u vazdušnom napadu Izraela na Siriju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dve osobe su poginule, a nekoliko je ranjeno u napadu Izraela na vojne objekte u Siriji, javila je agencija SANA pozivajući se na izvore.
„Poginuli su muškarac i žena, a mnogi ljudi su ranjeni zbog agresije na gradić Beit Saber u Sasu jugozapadno od Damaska“, rekao je agenciji izvor u lokalnoj bolnici.

U saopštenju se precizira da su se poginuli nalazili u kući koja je pretrpela jedan od udara, a svi ranjeni su hospitalizovani. U drugom predgrađu Damaska u napadu je povređena devojka, dodaje agencija.

Tel Aviv je u utorak saopštio da je presreo četiri rakete ispaljene sa teritorije Sirije. U noći na sredu u Damasku su odjeknule eksplozije. Izrael je izjavio da je izveo napad na desetine ciljeva, od kojih polovina pripada iranskim snagama.

Američki državni sekretar Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pompeo „objasnio“ zašto su SAD priznale Golansku visoravan, ali ne i Krim

Odnosi Sirije i Izraela

Između Sirije i Izraela ne postoje diplomatski odnosi. Od stvaranja obe države, oni se nalaze u ratu. Konkretno, dve zemlje imaju dugogodišnji teritorijalni sukob oko statusa Golanske visoravni.

Izraelska vojska je više puta napadala ciljeve u Siriji, objašnjavajući svoja dejstva težnjom da spreči da savremeno oružje ne padne u ruke neprijatelja. Pre svega, radi se o libanskom pokretu „Hezbolah“ koji se bori u ovom regionu na strani Bašara el Asada i koji je pod kontrolom Teherana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala