Bezbednjaci ZND analizirali šta Amerika radi na Balkanu

© Sputnik / Sergeй Kuznecov / Uđi u bazu fotografijaSekretarijat Saveta ministara odbrane zemalja-učesnica Zajednice Nezavisnih Država (SNG)
Sekretarijat Saveta ministara odbrane zemalja-učesnica Zajednice Nezavisnih Država (SNG) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sekretari Saveta bezbednosti zemalja Zajednice nezavisnih država analizirali su metode američkog mešanja u unutrašnje poslove drugih zemalja, na primeru Srbije i drugih balkanskih zemalja, saopštila je pres-služba Saveta bezbednosti Rusije.

„Razmotrene su posledice povlačenja SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, u smislu pretnje strateškoj stabilnosti i međunarodnoj bezbednosti. Na primeru Srbije i drugih balkanskih zemalja analizirane su metode mešanja SAD u unutrašnje poslove stranih zemalja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su se sekretari dotakli i situacije u Siriji.

Na sastanku sekretara Saveta bezbednosti zemalja-članica ZND-a, koji je održan u Moskvi, bilo je govora i o hemijskim i biološkim bezbednosnim pretnjama na prostoru ZND-a, kao i o mogućim pravcima saradnje, kada je reč o borbi protiv njih.

„Posvećena je pažnja poboljšanju interakcije između zemalja kada je reč o neutralizaciji pretnji koje dolaze od stranih terorista i o sprečavanju njihovog kretanja preko teritorije zemalja-učesnica ZND“, navodi se.

Britanija, London - Sputnik Srbija
Britanci izdvajaju milione za približavanje Balkana EU i NATO-u

Takođe se ističe da je na sastanku bilo govora o glavnim pretnjama u oblasti međunarodne informacione bezbednosti.

Sekretari su razgovarali i o situaciji u Avganistanu i o suprotstavljanju bezbednosnim pretnjama koje potiču sa teritorije te zemlje.

„Bilo je reči o ulozi Međunarodnog protivminskog centra Oružanih snaga Rusije u pružanju pomoći stranim državama prilikom realizacije međunarodnih programa, projekata i operacija humanitarnog deminiranja“, zaključuje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala