Kolumbija se sprema: Zatvorene granice, čeka se udar gnevnog naroda

© Foto : Cortesía Andrés PachónProtesti u Kolumbiji
Protesti u Kolumbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti Kolumbije su donele odluku da zatvore kopnene granice sa svim susednim državama od ponoći u sredu 20. novembra, do 5 ujutru 22. novembra, zbog velikog protesta koji će biti održan u četvrtak, saopštila je kolumbijska migraciona služba.

„Zatvaranje granice počinje danas u ponoć i trajaće do pet ujutru, u petak 22. novembra“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu resora.

„Odluka se odnosi na sve kopnene i rečne granice sa Brazilom, Venecuelom, Peruom i Ekvadorom. Ova mera ima za cilj da se osigura puna bezbednost tokom manifestacija koje će se održati u različitim regionima zemlje u četvrtak 21. novembra“, dodaje se u tekstu.

Kako se naglašava, u petak će „granični prelazi biti pojačani dodatnim službenicima migracione službe“.

U četvrtak 21. novembra građani Kolumbije nameravaju da izraze svoje nezadovoljstvo socijalnom i ekonomskom politikom administracije predsednika Ivana Duke.

Vlasti su izrazile bojazan da protesti u Kolumbiji mogu krenuti scenarijom susednih latinoameričkih država koji su praćeni vandalizmom, neredima, kao i mnogobrojnim ljudskim žrtvama i ozbiljnom materijalnom štetom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala