Rusija: Neko spolja destabilizuje Iran

© AFP 2023Protesti u Iranu
Protesti u Iranu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva ne isključuje mogućnost da iza pogoršanja situacije u Iranu mogu biti umešane spoljne sile, izjavio je za Sputnjik direktor Drugog departmana za Aziju Ministarstva inostranih poslova Rusije Zamir Kabulov.

„Tamo i bez toga nije sve jednostavno. Situacija je napeta: značajno povećanje cena na benzin, naravno, podliva ulje na vatru. Međutim, i spoljne sile su aktivne. Sve to zajedno utiče (na situaciju)“, rekao je Kabulov kao odgovor na pitanje da prokomentariše poslednje događaje u Iranu.

Pritom, on je naglasio da nema vesti da je neko u protestima povređen.

Neredi u Iranu - Sputnik Srbija
Sto gradova na nogama: Talas protesta zahvatio Iran /video/

„Nije bilo takvih saopštenja. Ambasada pažljivo prati razvoj događaja, ali takve informacije nismo dobili“, rekao je visoki ruski diplomata.

U jednom broju iranskih gradova krajem prošle nedelje su održani protesti koji su izazvani odlukom vlasti da povećaju cene na benzin. Mediji su javili da je tom prilikom jedna osoba poginula.

Korpus čuvara islamske revolucije obećao je da će biti donete odlučujuće mere i da će se umešati u slučaju nastavka nestabilnosti u zemlji. Oni su naglasili važnost očuvanja jedinstva svih grana vlasti pred zajedničkom pretnjom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala