Oskrnavila svetinju: Polugola Albanka snimila spot u Crkvi Svetog Nikole na Novom Brdu /video/

© Foto : Jutjub/ProduksioniARBONIAlbanska pevačica oskrnavila srpsku svetinju
Albanska pevačica oskrnavila srpsku svetinju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pevačica albanskog porekla sa švajcarskim državljanstvom Aljbana Azizi još je jedna koja je šokirala javnost time što je obnažena snimila spot u Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu, nadomak Prištine.

Ona je zbog snimanja ovog spota došla krajem oktobra u hram i snimila scene za spot u pravoslavnoj svetinji, i to nakon što je je hram tokom cele godine bio izložen raznim napadima, prenose „Novosti“.

Azizijeva je rođena u Bernu u Švajcarskoj, studira stomatologiju i muziku na konzervatorijumu.

Protivno svim zakonima, bez dozvole Srpske pravoslavne crkve i Srba koji čini većinu u Novom Brdu, albanske vlasti su novcem koji je izdvojila nemačka ambasada iz Prištine započele radove na obnovi crkvenog kompleksa. Kad su ih okončali, u junu, objavili su da je reč o katoličkoj crkvi i pokušali da je prisvoje, iako se nedaleko odatle nalazi katolička crkva koju je koristilo stanovništvo srednjovekovnog Novog Brda.

Kako se navodi, pevačica Azizi nije čak ni zatražila dozvolu za snimanje eksplicitnih scena, već je to učinila samoinicijativno, bez ikakvih pitanja. Takođe, Radio-televizija Kosova ovaj sporni spot emituje u udarnim terminima, a reakcije tamošnjih vlasti još nema.

Sličnu stvar učinila je pre pet godina i njena koleginica, takođe Albanka, Era Istrefi u Hramu Hrista Spasa u centru Prištine. Takođe za potrebe snimanja novog spota, zbog čega se tada oglasila i Eparhija raško-prizrenska i osudila pevačicu.

Srpska lista: Spot Aljbane Azizi — nastavak skrnavljenja svetinja i objekata SPC

„Skrnavljenje svetinja i objekata Srpske pravoslavne crkve pokazuje bestidno ponašanje kojima se na krajnje uvredljiv način tretira srpska kulturna baština na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju Srpske liste povodom spota Aljbane Azizi koji je snimljen na temeljima Crkve Svetog Nikole na tvrđavi u Novom Brdu.

U saopštenju se apeluje na međunarodnu zajednicu da najodlučnije stane u zaštitu srpskih bogomolja.

„Istovremeno, mi ćemo preko nadležnih institucija informisati Unesko i ostale međunarodne organizacije koje se bave zaštitom kulturnih i verskih spomenika, kao i čitav hrišćanski svet, kako bi se upoznali sa ovim vandalskim napadima na istorijske i verske objekte našeg naroda“, poručuje Srpska lista.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala