Bugarski političar: Tramp treba da izgradi kulu i glumi u bugarskom filmu

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska nuklearna elektrana "Belene"
Bugarska nuklearna elektrana Belene - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši ministar spoljnih poslova Bugarske Solomon Pasi ponovo se dotakao teme šta bi se moglo postići u odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i šta premijer Bojko Borisov treba da pita američkog predsednika Donalda Trampa tokom posete Beloj kući.

Pasi je za televiziju BTV izjavio da bi Bugarska mogla da ponudi Sjedinjenim Američkim Državama da kupe nuklearnu elektranu „Belene“ i u blizini izgrade vazduhoplovnu vojnu bazu.

„Na ostrvo se može smestiti američka baza za protivvazdušnu odbranu i na taj način ispuniti san Bugarske: da nam poklone F-16 ili F-35... Ako kupe ostrvo Belene zajedno sa nuklearnom elektranom ’Belene‘, to znači da će biti moguće najaviti velika istraživanja u oblasti nuklearne energije koja bi donela Nobelove nagrade“, objasnio je Pasi.

Osoblje Atlantskog saveta Bugarske, koji sada vodi Pasi, takođe su predložili da od Trampa zatraže da izgradi Trampovu kulu u toj zemlji.

„To bi se moglo učiniti u Malom Trnovu, u Smoljanu, u Vidinu. Ne kažem da treba (nužno da se izgradi) u blizini Vitoše (planine na jugu Sofije). To bi bila sjajna reklama za Bugarsku“, rekao je diplomata nakon što je voditeljka izjavila da bi takva ideja definitivno izazvala proteste u zemlji.

Američki vojni avion F-16 Vajper - Sputnik Srbija
Bugarska postala Trampov „štreber“ — kupuje još osam aviona F-16

Bivši ministar smatra i da bi u Bugarskoj mogli da se izgrade tereni za golf.

„O tome bi takođe mogao da se pita zato što je on nestandardni predsednik. On nije kao Obama. To ne bi bilo moguće tražiti od Obame“, nastavio je Pasi.

Budući da je američki predsednik poznat i po ulogama u filmovima, moglo bi mu se ponuditi da glumi u bugarskom filmu.

„Mogao bi da bude pozvan da dođe i igra u (studiju) ’Bojana filma‘, čiji je film kandidat za Oskara. Dakle, od Trampa možemo tražiti Nobelove nagrade, Oskare i sve što nam padne na pamet. Sada je najbolji trenutak za to“, ocenio je Pasi.

On je takođe rekao da bi išao i na Mesec kada bi mu to ponudili.

Pasi je ranije već izjavljivao da bi od američkog predsednika trebalo tražiti da bi u narednoj misiji na Mesec trebalo uključiti i Bugarina.

Premijer Bugarske Bojko Borisov sastaće se sa američkim predsednikom Donaldom Trampom 25. novembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala