Remi Srbije i Ukrajine

© AP Photo / Darko VojinovicVitalij Mikolenko i Nemanja Radonjić u duelu na utakmici između Srbije i Ukrajine
Vitalij Mikolenko i Nemanja Radonjić u duelu na utakmici između Srbije i Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je danas protiv Ukrajine 2:2 (1:1) u poslednjoj utakmici B grupe kvalifikacija za EURO 2020.

Malo je nedostajalo da izabranici Ljubiše Tumbakovića nanesu prvi poraz Ukrajincima, ali, ipak, nisu uspeli.

Srbija je pred nekoliko hiljada navijača na stadionu „Rajko Mitić“ došla u vođstvo golom Dušana Tadića u 9. minutu iz penala, izjednačio je Roman Jaremčuk u 32, novu prednost doneo je Aleksandar Mitrović u 56. minutu, svojim 34. pogotkom u reprezentaciji, da bi u 90+3. minutu, bukvalno u poslednjem napadu, izjednačio „rezervista“ Ertem Besedin.

Istovremeno, Portugalija je pobedila u Luksemburgu 2:0, golovima Bruna Fernandeša u 39. i Kristijana Ronalda u 86. minutu.

Na kraju Ukrajina sa 19 i Portugalija sa 17 bodova idu na finalni turnir a Srbiji sa 16 bodova sledi baraž Lige nacija, u martu naredne godine, prvo protiv Norveške u gostima.

Navijači Srbije održali su danas lekciju iz pristojnosti pristalicama Ukrajine i dostojanstveno pozdravili himnu te zemlje uoči utakmice fudbalskih reprezentacija dve zemlje u Beogradu.

Ukrajinci su pre nekoliko meseci u Lavovu izviždali himnu Srbije, uz brojne uvrede, ali „revanša“ nije bilo.

Na ovaj način je oko 2.000 navijača Srbije na stadionu „Rajko Mitić“ pokazalo da ima visoku svest i da ne žele da rizikuju kaznu UEFA, jer se Fudbalski savez Srbije nalazi pod uslovnom kaznom.

Kako da fudbalska reprezentacija Srbije stigne do šampionata Evrope? Po svemu sudeći, pred našim fudbalerima su dva puta, od kojih je jedan znatno realniji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala